Välkommen att göra en lysande affär och beställning hos Sunshineled AB på minst 1000kr och på köpet gratis erhålla ett stycke unik historia avseende ett slumpmässigt utvalt antikt romerskt handpräglat mynt som är minst 1700 år gammalt med värde upp till 80.000kr!

Sunshineled AB verkställande direktör firar tillökning i familjen och välkomnar Emma till världen och därför erbjuder vi våra kunder något som är unikt och speciellt!

Moderbolaget Humanhabit LTD, UK med säte i Storbrittanien har tillhandahållit en enastånde myntsamling värderad till över 1 miljon kronor från antiken och romarriket innehållande guldmynt, silver denarer samt romerska koppar och mässingsmynt.

Beställ för minst 1000kr på Humanhabit webshop och du är garanterad att få ett äkta antikt Romerskt mynt som kan vara lika gammalt som vår tidsräkning, dvs. tiden från Jesus födelse eller som tidigast ca. 1700 år gammalt.
Det är en svindlande lång tidsepok 17 till 20 århundrade som omfattar svindlande många mänskliga generationer!

Romarriket hade endast belysning med små oljelampor, som fick tändas med eld.
Det mytomspynna romarriket och dess handslagna mynt innehåller en hel del intressanta militärhistoriska detaljer varvid vi ska berätta mera om!

Romerskt mynt

Information om romarrikets legioner i England

Romerska legioner med dess yrkessoldater hade en mycket utstuderad befälsorganisation och taktik som innebar att det Romerska riket expanderade snabbt sina landområden att omfatta och kontrollera nästan hela Europa och delar av andra kontinenter.

Romarriket var utbrett i England kring vår tideräknings början varvid historikerna har tappat spåret efter den berömda 9:e Spanska legionen som var utstationerad i England kring år 120. Legionens mytomspunna försvinnande i England går enligt många teorier ut på att legionen utplånades under ett barbariskt slag där alla legionärer utplånades av dess fiender.

Legionernas "Hastati" utgjordes av nyrekryterade unga män som fick stå i första ledet och hade den första kontakten med fienden, dvs. "Hastati" fick slåss för äran eller dö i strid mot barbariska krigare som med största list och mod anföll sina ockupanter. Fienden skulle dö till sista man om dom inte togs som slavar, denna svunna tidsepok var knappast mer barbarisk än vår egna tidsålder, idag är svärd och spjut utbytt mot fjärrstyrda drönare som gör samma sak fast med modern it teknik, efterstävanden att på snabbast möjliga sätt döda sina fienden i krig har funnits i alla tidsepoker. Det är en extemt tråkig och mörk sida av mänskligheten.

Legionernas "Principles" bestod av unga män med erfarenhet av fältslag, fullföljde ett anfall som påbörjades av "Hastati" legionärer. Taktiken gick ut på att offra oerfarna legionärer i främre ledet och trötta ut sina motståndare för ett därefter med mera erfarna legionärer göra en kraftfull framstöt i avsikt att döda alla fienden snabbt och effektivt.
Legionärerna längst bak utgjordes av "Triari" som var härdade veteraner med mer än 10 års erfarenhet. Dessa stod sist i ledet och var sällan i strid. När krigsslaget gick riktigt illa och det var ett sammanbrott som hotade eller när det kräves en kraftfull insats att bryta igenom fiendernas linjer, avlöste dom härdade legionärsveteranerna "Triari" med sin ursinniga slagkraft i svärdshuggen som skapade stor förvirring i allt fiende motstånd som snabbt och effektivt nerkämpades.
För dom stackars legionärer och soldater som skadats i blodiga sammandrabbningar väntade vad som idag kan anses vara en primitiv läkarkonst där en såg i händerna på en fältskär som amputerade lemlästade ben och armar där vin i bästa fall användes som bedövningsmedel. 

En erfaren romersk legionärssoldat erhöll 225 silverdenarer i årssold som utbetalades av legionens "Signifer" som ansvarade för utbetalningen av legionärernas lön.
Romerska guldmynt, Aureus är mycket sällsynta och präglades endast i undantagsfall och utgjorde vanligtvis mutor till krigseliten och korrumperade makthavare.

Romerska guldmynt i bästa präglingsskick är därför sällsyntheter som är mycket värdefulla och eftertraktade!

Alla romerska mynten var handslagna och romerska legioner hade oftast en myntslagare som präglade mynt och som medföljde legionens utposteringar.

På romartiden fanns inga banker och det var vanligt att man förvarade mynten i krukor som gömdes i jorden!

Vid krigsförluster gick självfallet många romerska skatter förlorade som vid modern tid återfinns i Engelsk jord!

Sunshineled AB levererar det minst 1700 år gamla antika romerska myntet i en förseglad myntförpackning som skyddar myntet! Ett otroligt stycke historia levereras, då det är svindlande i tankegången att människor i romartiden i sin hand hållit i samma mynt!

Vi har förpackat mynten sorterade i guld - silver - brons - mässing i förseglade kuvert som slumpmässigt väljes och lottas ut till varje beställning!

Samtliga mynt är åtråvärda samlarobjekt med hög präglingskvalitet, där den ursprungliga patinan på myntet bevarats.

Passa på att fynda fordonsbelysning och gör en beställning på minst 1000kr och erhåll ett äkta romerskt mynt förpackad i en skyddande försegling, där myntet kan ha ett värde upp till 80000 kr! OBS! Begränsat antal!

Namnlista med alla vinnare presenteras när erbjudandet avslutas!

Välkommen med din beställning!